Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.7.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Tiedemiehet keksivät tulevaisuutta mullistavan keksinnön, uudenlaisen tekoälyn, singulariteetin joka mahdollistaa lähes kaiken mitä kuvitella saattaa. Osa ihmisistä on kuitenkin keksintöä vastaan ja protestoi terroriteoilla. Kun suuri keksijä Will Caster saa surmansa, vaimonsa ehti kuitenkin ladata Willin tietoisuuden kehitteillä olevaan softaan PINNiin…

Transcendence on kuin vähän pidemmälle viety Her. Tykkäsin elokuvan jokaisesta sekunnista. Leffana teknisesti Transcende ei välttämättä ole parhaimmistoa, mutta pidän tällaisista filosofisista scifileffoista, jotka arpovat teoreettisia mahdollisuuksia. Näyttely, efektit ja juoni ovat leffassa hienoa katseltavaa ja loppuratkaisusta plussaa. Eipä tule mitään huonoa tästä elokuvasta mieleen. Makuni on erehtymätön. Suosittelen. Pääosissa mm. Johnny Depp, Rebecca Hall, Paul Bettany, Cillian Murphy, Morgan Freeman ja House of Cardsista tuttu Kate Mara.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!