Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.10.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Entinen lainvalvoja Wyatt Earp päättää veljiensä kanssa lopettaa työt ja matkustaa Tombstoneen rikastumaan. Kaupunkia piinaa kuitenkin pahamaineinen Cowboys -niminen joukkio, jolle kukaan ei mahda mitään. Asioiden mentyä liian huonoksi, Earpin veljekset päättävät ottaa lain omiin käsiinsä…

Tombstone on moderneista länkkäreistä kiistatta yksi parhaista. Leffa kunnioittaa vanhoja länkkäriperinteitä, ja siinä on oikeasti upea ja mukaansatempaava juoni. Elokuva perustuu tositarinaan, mikä tekee siitä entistä uskottavamman ja mielenkiintoisemman. Kurt Russell, Val Kilmer, Sam Elliott, ja Bill Paxton tekevät poikkeuksellisen hyvän ja erilaisen roolisuorituksen. Pienemmissä rooleissa nähdään niinkin isoja nimiä kuin Terry O’Quinn (Lostin John Locke), Paul Ben-Victor, Michael Rooker, Thomas Haden Church, ja jopa Billy Bob Thornton. Elokuvassa näyttelee myös päähahmon nimikaima, itse Wyatt Earp.

Jotain elokuvan mukaansatempaavuudesta kertoo se että olin katsellessa kuolemanväsynyt, mutta jaksoin silti tapittaa silmä kovana kokonaiset kaksi tuntia kymmenen minuuttia. Leffassa on kaikki ne koukut joita ihailen tämän genren alkuajoista asti. Soundtrack on loistavaa, eikä elokuvasta puutu romantiikkaa tai draamaakaan. Katso pois!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!