Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.7.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Kevin elää yksinkertaista elämää vanhempiensa kanssa, kunnes eräänä iltana törmää vaatekaapistaan ulos putkahtaviin kääpiöihin. Kääpiöt matkustavat aikaportaaleilla eri aikakausille ja Kevin hyppää heidän matkaansa vahingossa…

Time Bandits on kekseliäs seikkailua, komediaa, fantasiaa, mysteeriä, scifiä ja trilleriä keskenään sotkeva elokuva. Leffa on leimattu perheleffaksi, mutta se ei silti ole välttämättä ihan pienimmille, vaikka pääosassa lapsi seikkaileekin. Leffa on Monty Python -tyyliin tehty hauska sekopäinen trippi. Juoni on kiinnostava ja originaali. John Cleesen lyhyt ’Jolly Good’ ilmentymä sai nauruhermot ratkeamaan. Sean Connery ja Ian Holm olivat myös erinomaisia. Erityisesti lyhytkasvuiset näyttelijät ovat tässä elokuvassa kermaa. Hauska ja omaperäinen pätkä. Aksentit rokkaa. Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!