Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.3.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Vankkuriteatteri kauppaa mielikuvitusmatkoja Tohtori Parnassuksen johdolla. Parnassuksen tarinan taakse kätkeytyy suuri mysteeri, joka alkaa teatterimatkan edetessä paljastua Parnassuksen omalle tyttärelle Valentinalle. Käy ilmi että Parnassus tuppaa lyömään vetoa paholaisen kanssa, ja viimeisin veto on ollut kohtalokas…

Täytyy sanoa että kyseessä on kirjaimellisesti mielikuvituksellinen elokuva. Leffa on erilainen, omaperäinen, ja hieman psykedeelinen. The Imaginarium of Doctor Parnassus on elokuvien eräänlainen merkkipaalu, sillä se jäi edesmenneen Heath Ledgerin viimeiseksi elokuvaksi. Leffan roolia ”paikkaavatkin” Johnny Depp, Jude Law, ja Colin Farrell, ”Ledgerin ystävät”, kuten lopputekstejä ennen sanotaan kuin muistoksi. Ja hyvin paikkaavatkin.

Leffa sisältää seikkailua, fantasiaa, draamaa, ja hieman romantiikkaakin. Pidin elokuvan kiekuroista, mutta loppupeleissä ne olivat vähän liiankin kiemuraisia makuuni. Leffasta ei oikein välillä osannut ottaa tolkkua. Kokonaisuus jäi jotenkin vähän latteaksi. Leffa on kuin värikäs ilmapallo; alussa ja vielä pitkään alun jälkeenkin oikein riemastuttava, mutta ennen pitkää kuitenkin lössähtää tai poksahtaa. Elokuva oli kuitenkin virkistävä piristys fantasiaelokuviin, joita en ole vähään aikaa nähnyt.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!