Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.8.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

”After I killed them – – – I got the instructions: ”Get the fock out of London you domn focks. Get to Bruges.” I didn’t even know where the Bruges focking was. – – – It’s in Belgium”. Heti ensimmäisten lauseiden jälkeen hymähdin. So fockin’ tasty. In Bruges kertoo kahdesta palkkamurhaajasta, jotka lähetetään Belgiaan Brugesin kylään lyhyelle lomalle, ja keikalle. Samalla kun toinen työkseen tappamista tekevistä kavereista yrittää nauttia ”vapaa-ajallaan” Brugesin nähtävyyksistä, toinen kiroaa ”vitun Bruuggesia” ja tahtoo takaisin Brittimaahan, kunnes törmääkin odottamattomaan rakkauteen. Kylässä keikka ei sujukaan täysin ongelmitta joten toinen palkkamurhaajista joutuukin itse tappolistalle. Kun kaveri ei kykenekään hoitaa keikkaa kaveriinsa, joutuu hän myös itse tappolistalle. Tämän lisäksi päänmetsästäjät ovat myös itsetuhoisia. Tämän ei pitäisi olla hauskaa, mutta tällaiselle keitokselle en vain voinut olla tirskumatta.

In Bruges sisälsi valtavasti ironiaa, ivaavaa ja hullua, mutta suorastaan nerokasta huumoria. Ray pääsee(/joutuu) ”vitun Bruuggesiin” odottamaan tietämättömänä odottamatonta kuolemaansa, kun taas pojat asioille pistäneen Harryn mielestä kaupunki on juuri sellainen joka pitäisi nähdä ennen kuolemaansa. Elokuvassa pohditaan elämää ja kuolemaa aivan eri kantilta. Humoristiselta kantilta. Rakkauskin on uskomattomasti saatu sijoitettua tämän kahjon keitoksen yllättävän keskeiseen sijaan. Elokuva sai minut itkemään, liikuttumaan, iloitsemaan, ja nauramaan. En voinut kuin ihastella dialogien ja tapahtumaketjujen ideologiaa. Jo pelkät dialogit tekivät elokuvasta loistavan, mutta elokuvasta ei myöskään puuttunut toimintaa. Colin Farrell ja Brendan Gleeson tekivät huippuroolit huulta heittävänä irkkumurhaajina. Ja ah, minä sitten rakastan näitä aksentteja! Taattua draamakomediaa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!