Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.4.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Spirit on erään alamaailmakaupungin sankari, joka hakkaa rikolliset ja viettelee jokaisen kauniin naisen itselleen. Octopus on yksi kovimmista rikollisista ja lisäksi ilkeä tiedemies. Kaupungin suurimmat rikolliset Spiritin kadonneen rakkauden lisäksi havittelevat suurta vaasia, joka sisältää jumalten voimat…

Sarjakuvaan perustuva The Spirit on värittömyydestään huolimatta värikäs elokuva, niin miljööltään kuin juoneltaankin. Leffa kuitenkin sisälsi puutteita, enkä ollut täysin tyytyväinen kokonaisuuteen. Jäi hieman pettymykseksi, kun tätä Frank Millerin tuotosta vertaa pakostikin tyypin parhaimpaan, Sin Cityyn. Samuel L. Jackson ja Louis Lombardi ratkiriemukkaina klooneina jäi erityisesti rooleista mieleen. Pääosaa esittävä Gabriel Macth on minulle varsin uusi tuttavuus, joskin positiivinen yllättäjä. Kokonaisuutena hyvä elokuva, mutta ei mikään huippuhyvä. Mieluummin minä tämän katson kuin luen sarjakuvaa. Sin Cityn jatko-osia odotellessa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!