Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.7.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Omituinen lähetyssignaali/häiriöääni radioissa, televisioissa ja puhelimissa saa ihmiset sekoamaan keskellä kirkasta päivää pienessä Terminus -nimisessä kaupungissa. Hulluksi tulleet ihmiset näkevät omiaan, tappavat toisiaan, ja käyttäytyvät irrationaalisesti. Miehelleen uskoton ollut Mya-niminen nainen lähtee karkuun sekopäitä, mutta saa vastaansa lisää sekopäitä…

Jos tykkää Shaun of the Dead -tyyppisestä mustasta komediasta, tykkää varmasti myös The Signalista. Leffa alkaa kuin huono b-luokan kauhuelokuva, mutta ensiminuuttien ja -kauhistelujen jälkeen elokuva suorastaan yllättää. Leffa on kokonaisuutena hieno, mutta mielestäni kompastuu muutamiin itseäni häiritseviin ärsyttäviin juonijumituksiin ja epäkohtiin.

Elokuva on monella tapaa ristiriitainen, mutta myös hyvällä tapaa, sillä se on melko monipuolinen. Leffassa on selkeästi havaittavaa mustaa huumoria, mutta sen lisäksi myös kohtia jotka suorastaan järkyttävät. AJ Bowenista tulee positiivisella tavalla mieleen partainen Ryan Reynolds, kuten myös Justin Welbornista parraton David Anders.

Tällaiset erittäin matalan budjetin elokuvat ovat yleensä huonoja, joten olin todella yllättynyt. Kokonaisuutena loistava, mutta itseäni leffan loppupuoli ei miellyttänyt, eivätkä näyttelijäsuoritukset paikoin vakuuttaneet. Vaikka idea on suhteellisen kulunut, The Signal on parempi kuin monet vastaavat virus-infektio/epidemia-leffa. Hintansa väärti!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!