Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.9.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Edgar Allan Poe on kauhukirjailija ja runoilija, jonka teokset ovat paikoittain jopa tunnettuja. Rahojen loppuessa mies turvautuu alkoholiin ja elää pysähtynyttä elämää, kunnes Baltimoressa alkaa tapahtua murhia joiden luonne imitoi Poen tarinoita. Poe alkaa olla itsekin tulilinjalla, kun hänen tyttöystävänsä kidnapataan…

Raven on hieno kunnianosoitus jännityskirjailija Edgan Allan Poelle. Tykkäsin elokuvan dekkarimaisuudesta, pimeästä miljööstä, hyvästä näyttelystä ja loppuun asti kestävästä arvuuttelusta. Loppu oli ehkä hieman liian ”helppo”, mutta se ei pilannut kokonaisuutta. Mukavasti sotkettu fiktiota ja faktaa keskenään. Kiehtova ja suositeltava elokuva kaiken kaikkiaan. Sopii myös muillekin kuin Poe-faneille.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!