Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 16.3.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Nick on tavallinen parikymppinen mies, joka elää elämänsä kultaa-aikaa, kunnes kaiken muuttaa auto-onnettomuus, jossa hän menettää rakkaimmat ystävänsä. Nick löytää kuitenkin keinon päästä valokuvien kautta valokuvan ottohetkeen, jolloin hän saa mahdollisuuden korjata menneisyydessä tekemiään virheitä ja muuttaa täten nykyisyyttä. Asiat eivät siltikään tunnu lutviutuvan kohdilleen, kun aina joku asia on pielessä…

Perhosvaikutus 2 on kuin tuplasti huonompi versio ensimmäisestä osasta. Leffoja pakostikin rupeaa vertailemaan keskenään, sillä ne ovat juoneltaan hyvin samanlaisia. Leffaa on haukuttu maailman huonoimmaksi elokuvaksi, mutta ei sen nyt ihan niin huono ollut mitä sanotaan. Itse asiassa leffa oli hyvinkin nautittava ja jaksoin katsoa sen helposti alusta loppuun. Kokonaisuus jäi vain turhan laimeaksi ja turhaksi, kaikki asiat elokuvassa oli jo toteutettu ensimmäisessä osassa. Ja sitä paitsi elokuvasta puuttui se todella tärkeä trillerielementti, joka ykkösessä oli.

Leffa sisälsi liikaa ihmissuhteita, joita epätoivoinen miesparka yritti alituiseen muuttaa paremmaksi. Lopulta miehestä tuli semmoinen kuva että aika pirun nössö saa olla jos ei ilman poppakonsteja osaa pitää noinkin yksinkertaista elämää kuosissa. Katsottavaa, mutta ei kovin kehuttavaa jännitysdraamaa. Rooleista spotattu Smallvillen Louiksena tunnettu Erica Durance, ja Stargaten Lantashina tuttu JR Bourne.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!