Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 30.12.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Irlantilaiset MacManuksen veljekset elävät alamaailman keskellä. Puolustaessaan rakasta baariaan veljekset tappavat vahingossa pari pahista ja huomaavat sen olevan hyvä juttu…

Upeaa mättöä. The Boondock Saints on monella tapaa hyvä elokuva. Elokuvan väkivalta on lähinnä ammuskelua, ja erittäin hyvää sellaista. Näyttely- ja ohjaustyö on upeaa. Tämän elokuvan jälkeen ei ole epäilystäkään etteikö viime aikoina Walking Deadin Darylina tunnettu Norman Reedus olisi hyvä näyttelijä. Koomikko David Della Rocco voisi jatkaa näyttelemistä enemmänkin, hän on kuin hauskempi versio mainiosta Peter Stormaresta. Willem Dafoen rooli sen sijaan on kummallinen, mutta erittäin hauska.

Elokuva käsittelee ikuisuuskysymystä; onko pahan tappaminen tai kuolemanrangaistus oikein, voittaako pienempi paha suuren… leffan teema on siis tuttu, muta juonikuvio on mukavan ennalta-arvaamaton ja sisällöltään mehukas. Myös uskonnon sotkeminen kuvioihin luo kiehtovan ristiriidan, joka pitää ideaa hyvin hengissä. Yksi suositeltavimmista elokuvista!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!