Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 16.1.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Pieneen Utahin kylään tippuu pallonmuotoinen hökötys, joka näyttää USAn omistamalta sää- tai satellipallolta. Meteoriittimainen möhkäle sisältää kuitenkin vaarallisen viruksen, joka ei alkuperältään näytä olevan tästä maailmasta. Armeija ja maan huipputiedemiehet lähetetään tutkimaan tapausta vähääkään siitä tietämättä. Pian käy ilmi että virus on älyllinen elämänmuoto ja tykkää leviämisestä ja ihmisten ja eläinkunnan tappamisesta… kuolleesta kylästä selviää ainoastaan mies ja vauva. Ne ketkä eivät kuole heti, muuttuvat väkivaltaiseksi ja tappavat itsensä mitä raaimmilla tavoilla…

Kolme tuntia kestävä kaksiosainen scifielokuva The Andromeda Strain on remake vuoden 1971 samannimisestä elokuvasta. Elokuva oli kiinnostava, mutta aivan liian pitkäveteinen. Elokuvassa olisi voinut olla paljon vähemmän tieteellistä höpinää ja enemmän mysteeristä toimintaa. Tavallaan pidin elokuvasta, tavallaan vihasin sitä. Puolessa välissä alkoi jo kiinnostus loppua, mutta silti jaksoin katsoa loppuun asti.

Leffasta tuli mieleen tv-sarja nimeltä Threshold, jonka ensimmäiset jaksot olivat ihan hyviä, mutta sarja meni konkurssiin pian ensimmäisen tuotantokauden kymmenennen jakson jälkeen. Kuten sarja, elokuva toisti itseään liikaa, eikä tarjonnut mitään uutta. Elokuva oli myös todella ennalta-arvattavissa. Eniten ärsytti kiinnostavien kohtauksien vähyys. Kun yhdistetään vähän Thresholdia, X-Filesiä, The Man From Earth-elokuva, The Stand-elokuva, tuntemattomat näyttelijät (lukuunottamatta Stargate:sta tuttu Tom McBeath ja Lostista tuttu Daniel Dae Kim), pitkä juoni, saadaan tylsä lopputulos: Andromeda Strain. Katso harkiten. Ei mitään parasta scifiä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!