Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Dae-su Oh kidnapataan, ja vangitaan 15 vuoden ajaksi. Vankisellissään mies kituu ja kuolee tylsyyteen, samalla kun hänen mielenterveytensä rakoilee. Päästessään vapauteen, mies on totaalinen raunio, mutta haluaa silti kostaa ja etsiä syitä vangitsemiselleen. Päästessään vangitsijansa jäljille Dae-su alkaa muistamaan, ja saa tietää että hänellä on viisi päivää aikaa ratkaista arvoitus, tai muuten kaikki on mennyttä…

Oldboy on todellakin erikoinen elokuva. Leffa on omaperäinen, värikäs, surrealistinen, ja omalla tavallaan myös sekava. Elokuva on melko monimutkainen juoneltaan, ja sisältää selkeitä juoniaukkoja. Kuitenkin, leffa on hienosti toteutettu, ja jaksaa viihdyttää alusta loppuun. Näyttelijät ovat aivan uskomattomia, ja leffan miljöö on päätähuimaava. Leffasta ei paljoa löydy moitittavaa, edes musiikin osalta. Miinusta toi kuitenkin hieman auki jäänyt ratkaisu, epäkohdat, ja monimutkaisuus. Kokonaisuutena Oldboy on kuitenkin yksi parhaista näkemistäni aasialaisista elokuvista.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!