Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.9.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Skynetin toimeksipanneen ”Tuomiopäivän” jälkeen pieni hajallaan oleva joukko selviytyjiä kuuluvat niinsanottuun vastarintaliikkeeseen, jota johtaa John Connor. Koneet kehittyvät jatkuvasti, ja suunnittelevat uutta T-800 -mallista Terminaattoria. Connorilla on täysi työ taistella koneita vastaan ryhmänsä kanssa. Vastarintaliikkeen keino lopettaa sota osoittautuukin Skynetin juoneksi…

Terminator 4 on iso pettymys alkuperäisten Terminator-leffojen fanille (kuten minulle). Christian Bale ei oikein tunnu sopivan rooliin, ainakaan niin hyvin mitä odotin. On myös outoa nähdä Helena Bonham Carter tällaisessa elokuvissa, kun viimeksi taisin nähdä hänet Sweeney Toddissa. Juoni alkaa lupaavasti, mutta loppuu huonosti. Leffan jälkeen tajuaa että sen näkeminen ei muuttanut mitään. Olisivat olleet tekemättä, jos lopputulos ei muutu millään muotoa… koneet jatkavat menoaan ja niin edelleen.

Leffa oli visuaalisesti hieno, mutta ei kovin vakuuttava. Pidin leffan monista näyttävistä efekteistä ja koneräiskinnästä. Tulevaisuuden kuvaaminen on aina kiehtovaa, mutta tällaista on nähty jo paljon aiemmissakin terminaattoreissa, eikä mikään tuntunut miltään uudelta. Arnolti vilahti säälittävät pari minuuttia elokuvan loppupuolella, ja voi kuinka sitäkin hehkutettiin ennen leffan ilmestymistä… digitaalisesti editoidut lihakset ja babyface, joka varmasti sekin editoitu. Ja muka niin mahtava uusi prototyyppi tuhoutuu hetkessä pariin singonpanokseen. Leffa sisälsi myös ärsyttäviä ja tyhmiä epäkohtia. Mutta koska kyseessä on Terminator, ja leffa oli ”ihan okei”, annan sille pari pojoa. Katso, jos välttämättä haluat.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!