Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.7.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Eletään tulevaisuutta. Hallitukselle töitä tekevä agentti nimeltään Snow lavastetaan syylliseksi kenraalin murhaan. Samaan aikaan avaruudessa tapahtuu, kun kiertorataa kiertävässä MS1-vankilassa vankilat pääsevät vapaaksi jäähdytyskopeistaan. Rikollisten armoille jää vierailemassa oleva presidentin tytär. Snow saa tehtäväkseen pelastaa hänet keinolla millä hyvänsä…

Lockout on kiinnostava uusi scifitoimintaelokuva. Guy Pearce tekee loistosuorituksen mulkkuna sotilaana. Tykkäsin äksönistä ja trilleristä. Leffassa on pari hieman naurettavaa aukkoa tai irrationaalisuutta, mutta ne eivät onnistu pilaamaan kokonaisuutta. Lostista kaikille tuttu Maggie Grace on myöskin yllättävän hyvä, vanhaa kunnon Peter Stormarea yhtään vähättelemättä. Alkupuolen CGI-mopohirvitystä lukuunottamatta Lockout on yllättävän hyvä pätkä. Escape from New Yorkia yhdistettynä moderniin scifiäksöniin. Toimii.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!