Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.8.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Pikkukaupungissa tapahtuu kummia kun nuoret kaverukset sattuvat vahingossa todistamaan suurta mysteeristä junaonnettomuutta kuvatessaan elokuvaa junaradan läheisyydessä. Onnettomuuden jälkeen kaupungissa alkaa tapahtua kummia. Ihmisiä katoaa, koirat juoksevat karkuun, pesukoneet katoavat ja autoista häviää moottorit. Kuka tai mikä on kaiken takana…

Steven Spielbergin ja J. J. Abramsin uusin tuotos Super 8 on ihan laadukasta tieteisdraamaa. Leffan juoni tai idea ei totta tosiaan ole mikään omaperäisin, sillä se yhdistelee kätevästi elementtejä monesta jo toteutetusta elokuvasta. Näin ensimmäisenä mieleen tulee heti ainakin E. T., Cloverfield, Transformers ja The Iron Giant. Elokuva oli kokonaisuutena kuitenkin erittäin viihdyttävä pala. Leffan pääosaa näyttelevät nuorukaiset ovat selvästi Hollywoodin tulevaisuuden lupauksia. Pidin leffan nostalgiasta tunnelmasta, jonka elokuvassa eletty vuosi 1979 toi tullessaan. Suositeltava pala, mutta älä odota mitään täydellistä elämystä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!