Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.7.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Vuosi 2000 lähenee, ja uudenvuoden aatto on entistä lähempänä. Entinen poliisi nimeltä Lenny diilaa kadulla SQUIDiksi sanottua trippiä, jota käytetään pääkuoreen kytkettävän kannettavan laitteen ja kasettimuodossa olevan muistojen avulla. Laitetta käyttämällä käyttäjä näkee, tuntee, ja kokee kaiken mitä kaseteille on nauhoitettu. Lenny on aina pyrkinyt tripin positiivisuuteen, mutta saa kokea snuff-kuoleman. Tuntematon murhaaja lähettelee lisää snuff-trippejä, ja käy ilmi että koko juonen takana on mukana isompiakin tahoja…

Strange Days on hämmentävä elokuva. Leffassa on melkein kaikkea paitsi komediaa. Elokuva olikin minun makuuni miljööltään vähän liian ankea. Leffa tuntui myös liian pitkältä. Kokonaisuutena Strange Days sisältää mielestäni vähän liikaa omaksuttavaa kerralla, mutta on ajoittain oikein viihdyttävää ja pätevää futuristista rikostrilleriä.

Härnää jotenkin se että Juliette Lewis on aina samanlaisessa roolissa, ainakin mitä nyt viime aikoina olen häntä nähnyt… aina se sama sekaisin oleva huora tai muu vastaava, niin myös tässäkin elokuvassa. Ralph Fiennesin roolisuoritus on tässä elokuvassa huikea, aivan yllätyin. Tom Sizemore on leffassa myös loistava.

Kokonaisuutena hyvä elokuva, mutta itselläni ainakin tuppasi keskittyminen herpaantumaan. Ei mitään helppoa katsottavaa. Sisältää paljon alastomuutta ja väkivaltaa, muun muassa. Erittäin monipuolinen elokuva, mutta itse en ole ihan näin kaaottisten elokuvien ystävä. Silti hyvä pätkä. Toimii niille ketkä innostuvat enemmän.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!