Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.9.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Joukko Washington Globen tutkivia reporttereita työskentelevät poliisin ohella selvittääkseen suurta kohua herättänyttä mysteeriä. Kongressin edustajan syrjähyppy työkaverinsa Sonia Bakerin kanssa päätyy kohuun, kun asia tulee ilmi kongressimies Stephen Collinsin liikuttuessa julkisesti Bakerin yllättäen kuoltua tapaturmaisissa olosuhteissa. Tapausta peitellään niin rankalla kädellä, että kaikki jotka tietävät asiasta liikaa ovat hengenvaarassa…

Paul Abbottin samannimiseen palkittuun TV-sarjaan perustuva State of Play on loppupeleissä melko tylsä elokuva. Leffa on vaikeasti tajuttava, ja liian monimutkainen. Elokuvan pystyy vaivoin katsomaan loppuun asti, mutta onneksi meno sentään paranee loppua kohti. Kokonaisuudessaan katsottava jännäri, mutta minun makuuni vähän liian puiseva. Näyttelijäsuoritukset ovat leffassa vahvoja ainakin Ben Affleckin ja Russell Crowen osalta. En silti suosittelisi elokuvaa kenellekään.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!