Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.10.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Goa’uldit ovat listitty Baalia lukuunottamatta. Järjestelmälordien viimeinen, Baal, on Tok’ran vankina, ja hänet herätetään kuolemantuomiota varten. Juuri kun Baalin symbiootin erotusprosessi käynnistetään, Baal nauraa ja hehkuttaa voitonhimoisena uutta suunnitelmaansa. Samaan aikaan ihmisiä alkaa kadota ympäriltä, ja SG-1 karkaa tähtiportista. Tähtiportti heittää joukkion menneisyyteen, vuoteen 1939, jossa heitä odottaa Baal-kloonin synkkääkin synkempi suunnitelma maapallon orjuuttamiseksi…

Stargate Continuum perustuu kymmenen tuotantokauden tapahtumien välimaille. Leffa oli piristävä ja tuore paluu takaisin alkuperäisen SG-1-tiimin seikkailuihin, jossa myös rakastamamme Richard Dean Anderson Jackina pyörii kuvioissa mukana. Leffa käsitteli lempiaihettani, eli aikamatkustusta, joten luonnollisesti tykkäsin hurjasti. Elokuva oli mielenkiintoinen alusta loppuun. Stargate Continuum ei jätä ketään tähtiporttifania kylmäksi. Ja David Arnold on uskomaton säveltäjä. Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!