Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 17.1.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Ison kylän asianajaja Hank Palmer palaa kotikyläänsä äitinsä hautajaisiin. Jäinen suhde isän ei helpota asioita. Kehitysvammainen velipoika piristää päivää kun taas kylän muu historia sotkee pakkaa entisestään. Kun vanhaukko Palmeria syytetään paikallisen ketkun murhasta, isä ja poika pääsevät katselemaan oikeussalia uusin silmin…

The Judge on masentava draamaelokuva, mutta upeasti tehty sellainen. Robert Downey Jr., Robert Duvall ja Vincent D’Onofrio tekevät äärimmäisen hyvät roolisuoritukset. Elokuva käsittelee itselleni tutuhkoja aiheita, enkä mahtanut mitään – hyvissä ajoin ennen loppua aukesivat padot. Suosittelen lämpimästi hyvästä draamasta pitäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!