Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Spider-Mike on diileri, joka asuu kavereineen pienessä läävässä keskellä lähiötä. Hänen kaverinsa Ross, tyttöystävänsä Cookie, ja kaverinsa muija Nikki ovat myös metamfetamiinin kovan luokan käyttäjiä. Käy niin, että Spiderillä ei ole antaa Rossille kamaa, joten Nikki pestaa Rossin kuskin hommiin poikaystävädiilerilleen Cookille. Hommat Cookin kanssa ovat mielenkiintoisia, ja Ross saa rahan lisäksi käyttöhuumeita. Tahti kuitenkin kovenee, kun mies ei saa nukuttua ja hommat leviävät käsiin…

Spun tarkoittaa ”pyörinyt”, eli huumeslangissa ”kamaa vetänyt”. Elokuva on kuin Unelmien Sielunmessu, mutta komedia. Leffa on äärettömän taitavasti kuvattu, sillä selvinpäin katsoessa tulee sellainen olo kuin olisi itsekin vetänyt jotain. Elokuva on hauska ja pitää katsojaa otteessaan alusta loppuun. Leffassa on hyviä näyttelijöitä, kuten lempparini Peter Stormare, John Leguizamo, Brittany Murphy, Mena Suvari, ja Mickey Rourke. Suosittelen kaikille huumeleffoista pitäville – tämä on kieltämättä kyseisen genren parhaimmistoa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!