Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.5.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Eletään tulevaisuutta, jossa maapallo on jäätynyt ja ihmiset kuolleet sukupuuttoon. Vain pieni osa ihmisistä elää tieteisneron valmistamassa erittäin kehittyneessä junassa, joka puksuttaa rataa maapallon ympäri. Junassa vallitsee kuitenkin riistävä luokkayhteiskunta ja pohjasakan johtaja Curtis aikoo tehdä sorrolle jotain…

Snowpiercer on mukavan erilainen, tuore ja jännittävä dystooppinen scifielokuva. Leffa ampuu sopivasti välillä ylikin ja jopa naurattaa överiydellään ja raakuudellaan. Mitättömin odotuksin katsottuna elokuva todellakin palkitsee. Chris Evans, Jamie Bell, John Hurt, Ed Harris ja etenkin Tilda Swinton kaikki näyttelevät mallikkaasti. Suosittelen lämpimästi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!