Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.1.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Tosielämän rikoksista kirjoittava kirjailija Ellison Oswalt muuttaa perheensä kanssa taloon, jonka takapihalla on hirtetty kokonainen perhe. Kirjailija löytää ullakolta laatikollisen ”kotivideoita”; jotka osoittautuvat snuffiksi. Katsottuaan järkyttäviä videoita Ellison huomaa että kirjan toteuttamisesta saattaa tulla haastava, mutta ennen kaikkea pelottava matka painajaismaailmaan…

Sinister on nimensä mukaisesti synkkä elokuva. Leffa on hidastempoinen ja sen valtti on sen yksinkertaisuudessa. Jumpscaret ovat välillä melko halpoja täytyy myöntää, mutta kokonaisuudessaan leffa onnistuu luomaan yllättävän piinaavan tunnelman, joka kestää melkein koko leffan loppuun asti. Näyttely on hyvää ja on mukavaa nähdä Ethan Hawkea hänelle sopivassa roolissa. Jos soundtrackia ja tunnelmaa ei osaa arvostaa, elokuvasta ei koko kammottavuutta irti. Mysteerinen pahuus luo elokuvaan pontta. Tällainen psykologisen kauhuleffan kuuluukin olla. Niin karmiva, että vieläkin tulee kylmät väreet.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!