Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.9.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Jin eli Leikkisä Tuuli on lempinimensä mukaisesti leikkisä vaeltaja. Jin on hallituksen palveluksessa, ja yrittää selvittää Lentäviksi Tikareiksi kutsutun naissoturiporukan päällikön sijainnin. Jin törmää Mei-nimiseen sokeaan tyttöön, ja saa tietää että hän on tikareiden palveluksessa. Virallisen tehtävän suorittaminen hankaloituu yllättäen kun tunteet tulevat tielle…

”Lentävien tikareiden talo” on visuaalisesti upea pläjäys. Leffa on myös näyttelyltään jotain aivan mahtavaa. Juoni sisältää minun makuuni liikaa tunteellista hömppää, vaikka sitä oli tasoitettu näyttävillä ja jopa raailla taistelukohtauksilla. Kolmiodraamasetti ei riittänyt pompsauttamaan silmiäni pellolle, mutta kokonaisuutena elokuva oli oikein viihdyttävää kiinalaista äksönidraamaa.

Aasialaisista näyttelijöistä ylisöpö Ziyi Zhang (Geishan muistelmat, Hiipivä tiikeri piilotettu lohikäärme, 2046, Hero, Horsemen, Rush Hour 2) kuuluu ehdottomiin lemppareihini, ja tässäkin elokuvassa hän oli uskomattoman hyvä. Elokuva ei ollut niin hyvä kuin odotin, mutta eipä mennyt myöskään aika hukkaan. Suosittelen tämäntyylisten elokuvien ystäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!