Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.7.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Mestari Li Mu Bai aikoo jättää taistelemisen miekalla luovuttamalla Sininen Syvyys-miekan kollegalleen, mutta Sininen Syvyys joutuukin varastetuksi nuoren lahjakkaan teinisoturin toimesta joka sattuu olemaan kuvernöörin tytär. Samalla kun kuvernöörin tytär etsii elämäänsä, mestari Li Mu Bai etsii uutta koulutettavaa ja tutkii tunteitaan soturi Yu Shu Lieniä kohtaan…

Hieno elokuva. Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme -leffassa ei ole pelkkiä taistelukoregrafiaa vaan myös toimivaa draamaa. Mandariinikiina ja kiinalaiskulttuuriset seikkailut uppoavat minuun hyvin. Tämä on yksi niistä monen vastaavan sarjasta joka on pakko katsoa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!