Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.11.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Raskaasta erosta yhä toipuva Scott Pilgrim ihastuu erikoiseen tyttöön nimeltä Ramona, samalla kun seurustelee 17-vuotiaan kiinalaistaustaisen tytön kanssa. Uusi ihastus ei olekaan helpoin valloitettava, kun Ramonan exät ovat muodostaneet pahojen exien liigan, ja aikovat tuhota kaikki Ramonan tulevat kumppanit keinolla millä hyvänsä. Scottin tehtäväksi jää eliminoida exät, jos mielii jatkaa suhdetta…

Puoliksi pelimäiseen ja puoliksi sarjakuvamaiseen tyyliin rakennettu psykedeelinen Scott Pilgrim vs. Maailma on aika siisti elokuva! Leffa on erikoinen, omaperäinen ja psykedeelinen. Täytyy kyllä sanoa että olen mielissäni siitä että Michael Cera näyttelee vihdoinkin hieman erilaista roolia. Tässä leffassa nähdään hienoa toimintaa ja seikkailua pelkän tasapaksun komedian sijasta.

Scott Pilgrim vs. Maailma on ehdottomasti nörttien elokuva, mutta vitsit ovat sellaisia että niitä ymmärtää maallikkokin. Leffa on ennen muuta hauska varsinkin pelaajille, retropelaajille, ja niille nörteille – monessa kohdassa sai pidellä vatsaansa. Retroa klassista tasohyppelyä, kaksintaistelua, ja vanhaa kunnon batmania POW-efekteineen ei voita mikään! (myös kuuro vaimoni tykkäsi erityisesti äänistä jotka oli tehy hienosti graafisen tekstin muotoon)

Elokuva on äärimmäisen viihdyttävä värimaailmaltaan, miljööltään, hahmoiltaan, ja toteutukseltaan. Loppujenlopuksi idean ei tarvinnut olla todellisuuteen pohjautuva, sillä se ei häirinnyt ollenkaan. Leffa jäi tavallaan uneksi, tai pelikentäksi, mutta se sopii saumaan. Minusta elokuva on hieman yliarvostettu, sillä se ei ole ihan mestariteos kuitenkaan. Elokuva ei sovi järkiperäistä ratkaisua hakeville. Kaikesta huolimatta erittäin hyvää viihdettä. 1UP!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!