Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.8.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Mei on kiinalainen 11-vuotias ihmelapsi, jonka Triadi kidnappaa kotikaupungistaan. Mafiosot laittavat tytön opettelemaan 30 miljoonan arvoisen kassakaappikoodin. Koodista ja tytöstä kiinnostuu myös Venäjän mafia ja korruptoitunut poliisi, jolloin mylly on päällä…

Safe on hillitöntä mättöä, jossa on jopa juonikin. Jason Stathamia on jälleen mukava nähdä ristiriitaisen väkivaltaisessa, mutta symppiksessä roolissa. Tykkäsin siitä, että elokuvassa oli esitelty monenlaista rikolliskulttuuria. Safe on ihan toimivaa äksönimättöä, mutta kokonaisuutena jotenkin ehkä lattea pakkaus. Prison Breakista kuuluisuuteen ponnahtanutta Reggie Leetä oli myös pitkästä aikaa ”mukava” nähdä hänelle sopivassa ärsyttävässä roolissa. Ihan OK äksönpläjäys. Statham-fanit ovat varmasti mielissään.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!