Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 8.6.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Restrepo on dokumenttielokuva muutaman amerikkalaisen miehen Afganistanin Korengalin laakson komennuksesta, jolla kuolee Restrepo niminen mies, jonka muistoksi pystytetään etulinja taistelemaan talibaaneja vastaan…

Hypetetty Cannes-voittaja Restrepo on sotadokkarina todellinen ja uniikki, mutta ei ainakaan omissa kirjoissani herättänyt kummempaa ihmetystä, järkytystä tai inspiroitumista. Leffa on suorastaan tylsä, mutta ymmärtäähän sen että sodan tuoksinnassa ei kerkiä enempiä kuvailla.

Taistelutoverit-tyyppiset henkilöhaastattelut ovatkin elokuvan parasta antia, nekin tosin jäävät jotenkin valitettavan sieluttomiksi. Jenkkien pistokomennukset Afganistaniin eivät yleensäkään kohahduta, mutta ei varsinkaan tämän elouvan myötä, eikä tälle tarkkaa syytä olekaan, mutta sellaista ei myöskään dokkari antanut.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!