Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.1.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Aron Ralston on oman tien kulkija, vaellusta ja retkeilyä harrastava nuori hurjapää. Tapansa mukaan mies lähtee eräänä päivänä Utahin kanjoneille – mitään kenellekään kertomatta. Kaikki menee kuitenkin pahasti pieleen kun hän joutuu onnettomuuteen, jossa jää jumiin kanjonin railoon. On kyse elämästä ja kuolemasta…

”127 tuntia” on uskomaton selviytymistarina. Elokuvan konsepti muistuttaa hieman muita vastaavia tapauksia, kuten ”Buried”, mutta mikä erottaa tämän muista on sen erilainen kuvaus- ja kerrontatapa. Leffa on visuaalisesti erilainen, ja se herättää erilaisia tuntemuksia. Aron Ralston on kiintoisa persoona, ja muistuttaa ihmisen pohjimmaisesta sinnikkyydestä ja elämänhalusta.

Pidin erityisesti siitä miten elokuvassa oli annettu toivoa juuri riittävästi. En tarkoituksella ottanut leffasta selvää ennen katsomista, joten tarina oli myös ennalta-arvaamaton. Suorastaan hämmästyin kun huomasin tarinan olevan totta. James Franco on loistava näyttelijä, ja hänen lahjakkuutensa tulee tässä rainassa ilmi. 127 hours on kokonaisuutena jännittävä seikkailutrilleri, jota voin hyvillä mielin suositella.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!