Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 9.7.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Justine ja hänen perheensä ovat olleet kasvissyöjiä koko ikänsä. Kun Justine pääsee sisäoppilaitokseen opiskelemaan eläinlääkäriksi, hänen maailmansa muuttuu. Mopotusjuhlissa pakotetaan syömään lihaa, josta laukeaa Justinelle haastava liha-addiktio…

Ranskalaisilta ei sitten puutu provokatiivisuutta. Grave, eli Raw (en ymmärrä miksi kaksi nimeä) on sananmukaisesti irvistettävän raaka elokuva, mutta enemmän ällöllä kuin väkivaltaisella tavalla. Väkivaltaakin löytyy, mutta hillitysti. Näyttely on erittäin taitavaa ja luonnollista. Aihepiiri ranskalaiseen tyyliin jopa hieman häveliäisyyttä herättävää. Kokonaisuutena omaperäinen paketti, mutta loppua kohden jopa hieman itseään toistavan ennalta-arvattava. Oliko tämä nyt sitten joku vegaanin pointti vai mikä, mutta idea jäi hieman hämärän peittoon, vaikka twisti onkin ymmärrettävissä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!