Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.5.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Milo ”Kelttiläinen” on gladiaattoriorja, jonka koko kansan roomalaiset tappoivat Milon ollessa pieni. Siirryttyään alamaailmasta Pompeiin kladiaattorikisoihin Milo saa mahdollisuuden kostaa. Samaan aikaan tulivuori kuitenkin purkautuu…

Pompeiilta on turha odottaa hirveän faktuaalista tai historiaan tai geografiaan perustuvaa spektaakkelia, sillä elokuva toimii parhaiten kun sen katsoo puhtaalla viihdeasenteella. Game of Thronesista tuttu Jon Snow painaa menemään melko kiitettävästi ja CGI on nättiä. Leffasta löytyy sopivasti toimintaa, romantiikkaa, draamaa, seikkailua ja apokapyptista meininkiä. Parista hölmöstä hollywoodmaisesta kohdasta huolimatta pidin lopputuloksesta. Viihdyttävä leffa, joka tuskin viihdyttää tiukkapipoja.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!