Rob elää keskellä-ei-mitään tryffelipossunsa kanssa. Hän pärjää vähällä myyden possun kanssa löytämiään tryffeleitä leveän elämäntavan omaavalle Alex Wolffille, joka hakee tryffelit mökkeröltä joka torstai. Eräänä yönä pari narkkaria kolkkaa Robin ja kaappaa hänen rakkaan possunsa. Herättyään Rob päättää hankkia possunsa takaisin…

Pig on vuoden 2021 yksi arvostetuimpia elokuvia, vaikka pääosassa on inflaation kokenut Nicolas Cage. Leffa on visuaalisesti upea, pidän kuvakulmista ja värisävyistä alkumetreiltä asti. Elokuva on myös osuvasti jaettu ruokalistamaisiin osiin. Pig on amerikkalaisen Michael Sarnoskin esikoisohjaus ja sama mies on myös elokuvan alkuperäisen käsikirjoituksen ja tarinan takana. Ei huono suoritus ensielokuvaksi, mutta Pig ei tällä kertaa osu katsojan leffamakuun, se on nimittäin tavattoman laahaava. Tarina on entuudestaan mitään tietämättömälle täysin yllätyksetön ja vaikka siinä on yritystä, se jättää liikaakin arvailun varaan.

Tylsä elokuva ja totaalinen pettymys. Visuaalisuudesta ja tarinan rakentelusta plussaa, mutta puisevuudestaan johtuen ei saa tämän enempää pisteitä. Harmi. Toivottavasti Sarnoskin versio Quiet Placen vuonna 2023 ilmestyvästä jatko-osasta on hitusen parempi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!