Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.10.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

George Malley on aivan tavallinen mies maalaiskaupungista, kunnes hän 37-vuotissyntymäpäivinään kohtaa omituisen valon ja räjähdyksen. Valon jälkeen George huomaa tulleensa älykkäämmäksi, ja pystyy mm. liikuttaa esineitä ajatuksen voimalla. George on rakastunut Lace-nimiseen naiseen, mutta ei kuitenkaan halua valloittaa häntä älynsä voimalla, vain pelkästään olemalla sama George kuin aina ennenkin…

Phenomenon on upea romanttinen draama pienellä fantasiaelementillä höystettynä. Tykkäsin leffan jokaisesta aspektista. John Travolta oli elokuvassa loistava, suorastaan herttainen. Roolisuoritukset olivat muutenkin mukavaa vaihtelua. Ensimmäisiä kertoja tykkäsin myös Forest Whitakerista, joka ei vieläkään osaa mielestäni näytellä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!