Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 8.2.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Kaukaisesta galaksista oleva mies nimeltä Kainan tekee aluksellaan pakkolaskun maa-planeetalle Norjaan, jolla eletään 700eKr, melko primitiivistä viikinkien aikakautta. Pakkolaskussaan Kainan menettää suurimman osan huipputeknologiastaan, ja häntä on seurannut ulkoavaruuden saalistajalajin viimeinen Moorwen. Moorwenin tuhotessa Gunnarin kylän, viikinkiheimojen välille syttyy sota. Samalla Kainan yrittää epätoivoisesti saada liittolaisia metsästäessään Moorwenia ilman huipputeknologiaansa…

Outlander on sekoitus Alien vs. Predatoria, Beowulfia, Braveheartia ja mahtavaa scifiä. Elokuvassa on scifin ja seikkailun lisäksi toimintaa ja draamaa. Leffassa parasta on sen uniikkius; tällaista leffaa ei ole vielä tehty. Pidän scifistä, viikingeistä, miekkataisteluista ja alieneista, joten leffa oli hyvin paljon mieleeni. Jonkun mielestä elokuva saattaa olla joissain kohdissa tylsä, mutta minusta se ei ollut. Uppouduin katsomaan elokuvaa kympillä, ja kokemus olikin huikea. Jim Caviezelin ja Ron Perlmanin näyttelijäsuoritukset olivat hienot, kuten myös muidenkin kanssanäyttelijöiden suoritukset.

Tykästyin moneen hahmoon, kuten Boromiriin. Pidin myös juonesta, ja siitä että äärimmäisen kehittynyttä teknologiaa oli sotkettu äärimmäisen alkukantaiseen ympäristöön. Erikoistehosteet olivat näyttäviä ja taistelukohtaukset mahtavia. Puolikkaan tähden vähensin varsinaisen scifin vähyydestä, olisin nimittäin toivonut että uusinta teknologiaa olisi sotkettu enemmän viikinkikauden miljööseen, mutta sen paikkasivat hienosti viikingit ja alienit. Loppu ei myöskään ollut täysin mieleeni, mutta en olisi keksinyt parempaakaan ratkaisua. Scifin ja seikkailun ystäville suosittelen Outlanderia lämpimästi! Uutta ja hienoa myllerrystä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!