Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 24.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Kaveriporukka lähtee hulppealla jahdilla bilettämään ja seilaamaan merelle, ja juhlistamaan samalla ystävänsä syntymäpäivää. Asiat menevät kuitenkin niin pieleen kuin mahdollista, kun hemmot unohtavat laskea tikkaat ennen kuin menevät uimaan. Lomasta tuleekin kirjaimellisesti ikimuistoinen, kun vedessä lilluminen aiheuttaa hypotermiaa, paniikkia, shokkia, ja tapaturmia, ja sitä pahinta mitä kuvitella saattaa…

MegaFail-elokuva. Väitetysti tositapahtumiin perustuva Open Water 2: Adrift on äärimmäisen jännittävä, mielenkiintoinen, ja ajoittain järkyttäväkin meritarina. Elokuva totta tosiaan järkytti, ja kosketti, vaikka idea oli yksinkertainen. Tapahtumat ovat uskottavia, vaikkakaan eivät välttämättä kovin realistisia. Silti elokuva onnistui säväyttämään – ainakin minua.

Pidin elokuvan jännittävästä kokonaisuudesta. Leffa oli kuvattu hienosti siten että tuntui kuin olisi itsekin lillunut vedessä muiden kanssa. Tykkäsin nähdä Richard Speight Junioria pitkästä aikaa, ja hän olikin elokuvassa oikein hyvä. Erityisesti elokuvan soundtrack oli loistava. Loppuratkaisu oli hieman ärsyttävä aivopähkinä, mutta pienellä setvimisellä sekin paljastui suhteellisen tyydyttäväksi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!