Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.10.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Seitsemän vuotta Shigeharu Aoyama menetti vaimonsa. Täysi-ikäistymässä olevan pojan mielestä hänen pitäisi mennä uudelleen naimisiin. Menestyneen yrityksen omistava Aoyama päättää kolleegansa kanssa järjestää koe-esiintymisen uudelle elokuvalle, jonka pääosaan etsitään nuorta ja lahjakasta naista. Kokelaiden joukosta Aoyama etsii itselleen uutta vaimoa…

Ôdishon (eng: Audition) on kiinnostava ja jännittävä mysteeridraama. Leffan loppukohtaus on puhutellut, ja ilman sitä elokuva olisikin vain mitäänsanomatonta draamaa. Draamaosuutta ei kuitenkaan pidä vähätellä, sillä se on hienosti rakennettua. Soundtrack vei heti ensiminuuteilta mielenkiintoni, löytyyköhän sitä mistään… elokuva oli loppukohtauksen raakuudesta ja toivottomuudesta hieno japanilainen pläjäys draamaa, kauhua, trilleriä, ja jopa romantiikkaa. Jotain jäi puuttumaan, mutta silti kokonaisuus kelpasi minulle jostain syystä. Vaikeasti lähestyttävä elokuva, jota en osaa suositella kenellekään.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!