Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 24.8.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Eletään 1800-luvun puoliväliä. Akashi-klaanin paha, sadistinen lordi Naritsugu nauttii huvikseen tappamisesta – iällä tai sukupuolella ei ole väliä. Kun karmeudet jatkuvat, samuraimestari Shimada Shinzaemon palkataan itsemurharetkelle tappamaan Naritsugu ja hänen joukkonsa. Shinzaemon kerää kokoon 13 samuraita, jotka ovat valmiita heittämään henkensä tehtävän vuoksi…

Jûsan-nin no shikaku (13 Assassins) on löyhästi historiaan perustuva rankka japanilainen toimintaelokuva. Leffa on hyvin tehty, verinen ja jokseekin shokeeraava. Elokuva on remake täsmälleen samannimisestä elokuvasta vuodelta 1963, mutta on sen verran autenttinen, että tuntuu kuin se olisi tehty paljon vuotta 2010 aikaisemmin. Raaka ja järkyttävä pläjäys, mutta myös erittäin jännittävä ja mukaansatempaava elokuva. Ehkä jopa paras samuraileffa mitä olen katsonut.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!