Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.7.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Odd Thomas on mies jolla on eriskummallinen kyky nähdä kuolleiden maailmaan. Thomas käyttää kykyään paljastaakseen murhaajat ja hänestä onkin suuri apu poliisille ratkaisemattomien keissien selvittämiseen. Vastaan tulee kuitenkin tapaus joka on hirvittävämpi kuin mikään vastaava aiemmin…

Katsoin Odd Thomasin siitä mitään tietämättä ennalta, joten se yllätti melkoisesti. Pidän Anton Yelchinistä ja hänen intellektuallisesta olemuksestaan ja söpöä Addison Timliniäkään ei ole elokuvissa kerinnyt nähdä riittävästi. Elokuva on täynnä toimintaa, juoni on riittävän omaperäinen ja kantava ja loppu kyynelkanavia kostuttava huipennus. Voi olla taas näitä omia mieltymyksiä, mutta tässä on mielestäni yksi modernien thrillerien harvinaisista yllättäjistä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!