Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 29.10.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Newton Knight on 1800-luvun Amerikan sisällissodassa taisteleva lääkintämies, mutta kyllästyy taistelemaan rikkaiden miehien sotaa puuvillasta samalla kun sukulaiset ja köyhät kuolevat ja kärsivät. Rintamakarkurina Knight saa muitakin puolelleen ja aiheuttaa kapinan Jonesin piirikunnassa, jonka lopulta valloittaa itselleen. Samalla orjat kärsivät rotuerottelusta, vaikka presidentti Lincoln yrittääkin helpottaa asioita…

Matthew McConaughey sopii kuin valettu Newton Knightin rooliin. Leffa perustuu usein sivuutettuun, mutta tärkeään tarinaan Amerikan sisällissodasta, jossa Knight oli keskeinen hahmo. Erittäin kiinnostava, jännittävä ja mukaansatempaava kaksituntinen. Free State of Jones pistää miettimään jenkkien rotuerottelua, sotaa, lakia ja politiikkaa ylipäätään. Ajatuksia herättävä historiallinen sotadraama, jossa on hieman veristä äksöniäkin. Erittäin suositeltava elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!