Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 18.1.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Kikin lähettipalvelu kertoo 13-vuotiaasta noitatytöstä, joka lähtee noitien sääntöjen mukaan vuodeksi asumaan toiseen kaupunkiin. Tyttö löytää mukavan rantakaupungin ja perustaa oman lähettipalvelun…

Hayao Miyazakin elokuvat ovat aina olleet loistavia, mutta Kikin Lähettipalvelu oli jotenkin vähän… no, tylsempi (vaikka mikään Miyazakin leffa ei oikeasti ole sillä tavalla tylsä…). Elokuva oli jälleen ihastuttavan iloinen ja positiivinen, mutta juoni ei ollut niin hyvä kuin mitä olisin odottanut, esim. kun verrataan Liikkuva Linna, tai Henkien Kätkemä -elokuviin. Hieno fantasia-animaatio jälleen kerran, mutta parempikin olisi voinut olla. Silti kuuluu ehdottomasti katsottaviin elokuviin muiden Miyazakin leffojen ohella.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!