Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 30.11.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Jiro Horikoshi suunnitteli japanilaiskoneita Toisessa Maailmansodassa. Unissaan hän matkaa tapaamaan kuuluisaa ilmailukeksijää, Giovanni Battista Capronia…

Suuren Hayao Miyazakin viimeinen elokuva ”Tuuli nousee” on visuaalisesti säväyttävä pläjäys, kuten miehen aiemmatkin. Kokonaisuus on upea ja toi mieleen hieman Porco Rosson. Miyazaki on myöntänyt pitävänsä lentämiseen liittyvistä aiheista. Olen enemmän sitä ihailijakuntaa, joka tykkää enemmän Hayao Miyazakin fantasialeffoista kuin tavallisemmista tarinoista.

Leffan päähenkilö Jiro Horikoshi oli oikeasti olemassa ja Tuuli Nousee on hieno biografia, mutta minulle hahmo ei ole riittävän kiinnostava. Kannattaa katsoa, jos pitää Miyazakin tuotannosta, mutta mielestäni tämä ei ole lähelläkään hänen parhaimmistoaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!