Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.8.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Frankie Dunn on seniorinyrkkeilijä, joka valmentaa nuorempia nyrkkeilijöitä kohti tähtiuraa. Dunnin ja Scrapin yhdessä pyörittämä nyrkkeilysali Hit Pit on suosittu treenauspaikka. Salille saapuu innokas, mutta täysin kokematon elämän riepottelema tyttönen, Maggie Fitzgerald, joka haluaa Dunnin koulutettavaksi. Scrapin painostuksen ja kunnianhimon myötä Dunn alkaa kouluttamaan tyhmänrohkeasta Maggiesta maailmanmestaria…

Million Dollar Baby yllätti positiivisesti. Leffa alkoi hieman hitaasti, mutta ensimmäisen puolituntisen jälkeen siihen pääsi hyvin sisälle. Leffa on erilainen, mutta Clint Eastwoodin rooli on hyvinkin samanlainen mitä hänen muissa uusissa elokuvissa. Aina se on sellainen vanha jäärä. Tuli ihan mieleen viimeksi Clintiltä katsomani Gran Torino. Joka tapauksessa yllättävän hyvää nyrkkeilydraamaa. En olisi kyllä itse silti antanut neljää oscaria.

Leffa herätti ajatuksia, ja pohti paljon eutanasiaa ja armomurhaa. Elokuva oli myös melkoisen ennalta-arvattamattomissa. Morgan Freeman oli sama vanha Morgan Freeman. Jay Baruchel sen sijaan oli taas yllättävän hyvä roolissaan, häntä ei muutenkaan turhan usein leffoissa näe. Kelpo elokuva. En vain pitänyt oikein loppuratkaisusta, siksi vähemmän pisteitä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!