Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.1.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Amerikkalainen Murphy asuu Pariisissa, jossa tutustuu Electraan. Electra on hieman epävakaa nainen, jonka ultimaattinen fantasia on kolmen kimppa. Naapuriin muuttaa hyvännäköinen blondi, joka kutsutaan mukaan, jolloin ihmissuhdeasiat alkavat mennä kiemuraiseen suuntaan Murphyn osalta…

Arvio saattaa sisältää lieviä spoilereita. Gaspar Noén uusin tuotos ”Love” on provosoivasti markkinoitu tekele. Leffa on suurimmaksi osin puhdasta aikuisviihdettä, sillä erotuksella, että touhut on realistista ja kaunistelematonta. Jos kaikki lapsilta kielletty jätetään kuvasta pois, jäljelle jää kehnoa näyttelyä, jankuttavia vuorosanoja, äärimmäisen hidasta kuvaa sekä klassista pianomusiikkia.

Leffa on jotenkin paljon herkempi kuin Noén aiemmat tuotokset, sillä väkivaltaa ei juurikaan nähdä. Näyttelijät ovat kauniita, mutta ainoa siedettävästi näyttelevä on amerikkaa luontevasti vääntävä Karl Glusman. Ranska olisi toiminut paljon paremmin, mutta ehkä tästä ei haluttu toista Emmanuellea. Markkinointi antaa sellaisen kuvan, että Noé on tehnyt pornoelokuvan juonella, mutta lopputulemana voisi sanoa että tässä on kyseessä eroottinen ihmissuhdedraama.

Leffa pohtii rakkautta aiheena ja on ikään kuin Gaspar Noén omakohtainen kokemus ja mielipide siitä mitä rakkaus on. Mutta Electran sanoin, välttämättä mies ei itsekään tiedä. Allekirjoitan sen, että ongelmien ympärillä rakkaus on elämän tarkoitus. Noé koettelee hienosti repimällä tunnetta elämän primitiivisistä asioista, kuten seksi, riidat, lapsen tunteet ja ajatus kuolemasta. Nämä jäävät kuitenkin valitettavan surkeiksi yrityksiksi.

Eniten elokuvassa tökkii sen tylsyys ja hitaus. Juonessa ei ole mitään ihmeellistä ja seksikohtauksetkin pistävät haukottelemaan, eikä tarina etene mihinkään. Loppu päästää piinasta ja pistää hieman jopa ärsyttämään. Noén huonoin elokuva tähän mennessä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!