Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 29.6.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Eddie Morra näyttää kaduttomalta, mutta on writer’s blockia poteva scifikirjailija, jonka säälittävästä pienestä elämästä ei meinaa tulla mitään. Sitten hän tapaa vanhan tutun, joka antaa hänelle tuntemattoman pillerin. Tuo pilleri mullistaa Eddien elämän ja vanha elämä saa jäädä taakse… yht’äkkiä kaikki on mahdollista, ja jopa enemmänkin kuin mahdollista….

Limitless on alusta asti ihan uskomaton trippi! Elokuva on visuaalisesti uskomaton, mukaansatempaava pläjäys valveunta, jossa toiveet toteutuvat. Juoni on kuin unesta, uskomaton hienosti toteutettu fantasiatarina. Hahmot ovat kiinnostavia ja näyttelysuoritukset mahtavia. Bradley Cooper ja Robert De Niro sopivat loistavasti rooleihinsa.

Oletko koskaan miettinyt mitä tekisit, jos pystyisit älyllisesti mihin tahansa? Mitä tekisit jos sinulla olisi niin paljon rahaa ettei tarvitsisi huolehtia mistään? Tämä elokuva leikittelee näillä ajatuksilla ja vie homman vielä pidemmälle. Leffa on silmäkarkkia ja pelkän kauneuden lisäksi myös erittäin jännittävä. Hampaita piti irvistellä ja katsoa sormien läpi, vaikka veristä gorea ei nähty juuri ollenkaan. Roolihahmoihin pystyi samaistumaan ja tapahtumat vetivät todella mukaansa. Viihdyttävyysarvo Limitlessissä on huippuluokkaa ja se onnistuu olemaan myös jopa hauska. Ennalta-arvaamattomuutensa vuoksi ”pitihän se arvata” tuli tokaistua vain pari kertaa.

Ainoana höyhenenpienenä miinuksena se, että elokuva loppui liian nopeasti. Loppuratkaisu oli kuitenkin upea, piste i:n päälle, eikä vienyt elokuvasta makua. Neil Burgerin ”Limitless” on kuin se mitä Gaspar Noén ”Enter the Void” yritti ja olisi pitänyt olla. Nyt olen sanaton. Elokuvakokemuksena, -elämyksenä, ehdottomasti vuoden parhaita – ellei paras. Katso tämä, välittömästi!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!