Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 14.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Eletään 1920-lukua. Porco Rossoksi kutsutaan italialaista lentäjää, joka tunnettiin ennen myös etunimeltä Marco. Ilmarosvot ovat arkipäivää, ja Porco Rosso pelastelee panttivankeja punaisella vesitasolentokoneellaan palkkaa vastaan. Sian pahimmat viholliset eivät ole pelkästään tavalliset ilmarosvot, vaan myös muuan amerikkalainen pilotti nimeltä Curtis. Kun Porco Rosson lentokone hajoaa, hän palkkaa tuttavansa rakentamaan uuden, ja tutustuu samalla nuoreen tyttöneroon nimeltä Fio. Käy ilmi, että Porco ei ole aina ollut sika…

Porco Rosso on hieman epätavallinen Miyazakin piirroselokuva, sillä se ei ole selkeästikään lapsille suunnattu. Elokuva sisältää hieman vaikeita teemoja lapsen ymmärrettäväksi, sekä lievästi sivuten jopa juomista ja väkivaltaa. Elokuva on kuitenkin äärimmäisen hienosti tehty. Tekijän on täytynyt tuntea sen ajan miljööt, puvustukset, ja lentokoneen rakenteet älyttömän hyvin. Piirretyksi aivan uskomattoman hieno elokuva. Kokonaisuutena erittäin katsottava piirroselokuva sotalentäjistä. Taattua Miyazakia.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!