Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.4.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Toinen Maailmansota syttyy ja armeija palkkaa huippulahjakkaita matemaatikkoja ja kryptograaffeja selvittämään purkamaan salakirjoituskoneen Enigman. Alan Turing hakee töihin ja ryhtyy rakentamaan konetta, jonka avulla Enigman purkaminen voi olla mahdollista…

The Imitation Game on upea biografia Alan Turingin elämäntyöstä. Turingia pidetään ”tietojenkäsittelytieteiden isänä”, vaikka totuus on monijakoisempi ja ”ajattelevan masiinan” eli tietokoneen kehityksessä on ollut mukana monta henkilöä kautta historian. Turingin elämä on silti yksi historiallisesti merkkittävimpiä kun miettii tietokoneiden syntyä. Puhumattakaan myönteisistä vaikutuksista sotaan.

Tietokoneihmisenä tykkäsin leffasta vallattomasti. The Imitation Game tempaa mukaansa ja aika häviää hetkeksi. Näyttelijöissä nähdään taitavia nimiä, kuten Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Mark Strong ja Game of Thronesin Tywin Lannisterina monelle tutuksi tullut Charles Dance. Roolisuoritukset ovat hyviä ja miljöö upea. The Imitation Game voitti parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin ansaitusti. Suosittelen lämpimästi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!