Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.7.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Amity-saaren rantoja piinaa haikala. Pormestari ei kuitenkaan halua sulkea rantoja kesän vilkkaimpina aikoina. Hiljattain saarelle muuttanut poliisi ja haitutkija lähtevät metsästämään haita, jotta useammilta kuolonuhreilta vältyttäisiin…

Jaws on elokuva, joka on pitänyt katsoa jo pitkään. Mielenkiintoisella juonella, hahmoilla ja John Williamsin mahtavalla soundtrackilla varustettu haikalatrilleri on trillereiden isä tai äiti. Elokuvassa ei juurikaan puutteita ole. Tämä haileffa olisi pitänyt katsoa ennen niitä uudempia, mikä vähän verotti katselukokemusta. Leffa on myöskin vähän turhan ”vellova” keskimatkalla, mutta ymmärtänee paikallaanolevuuden kuuluvan tarinaan. Vuoden 1975 parhaimpia elokuvia ilman että tarvitsee sen kummemmin miettiä. Elokuva sisältää ehkä elokuvahistorian jännimmät viimeiset 10 minuuttia. Elokuva ei tunnu yhtään seitkytluvun filkalta. Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!