Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.1.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Driss on Ranskan vähävaraisten joukossa elävä työtön, joka hakee allekirjoitusta työnhausta sosiaaliavustuksen jatkamista varten. Vapaa työpaikka koskee rikkaan kokoraajahalvaantuneen Philippen henkilökohtaista avustusta. Epätodennäköisin vaihtoehto Driss saa paikan ja työstä syntyykin elinikäinen ystävyyssuhde…

Intouchables on upea ranskalainen draamakomedia. En muista missä elokuvassa olisin viimeksi nauranut niin paljon kuin tässä. Palkintoja niittänyt Omar Sy on leffassa ihan huikea, samoiten Franí§ois Cluzet. Tykkäsin leffan hyväntuulisuudesta ja mukaansatempaavuudesta. Tällaista efektiä ei kovin moni draamaelokuva aiheuta. Kuten myös ”Le Scaphandre et le Papillon” (Perhonen lasikuvussa), tämäkin on biografia vammautuneesta, ja yhtä lailla huikea sellainen. Suosittelen lämpimästi ihan kaikille.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!