Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.9.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Kaksospojat muuttavat isoon taloon. Heidän äitinsä on käynyt isomman kosmeettisen leikkauksen läpi ja pitää kasvoillaan siteitä. Pojat eivät tunnista äitiään käytöksestä ja alkavat epäillä että joku esittää häntä…

Itävaltalainen ”Good Night Mommy” on hidas, mutta jännittävä trilleri. Letterboxille kuvattu pätkä on vähän artsy ja hidas, mutta yksinkertaisesti piinaava. Ahdistavuutta luo lähes olematon soundtrack sekä päänäyttelijöiden tietynlainen kolkkous. Pidin erittäin paljon cinematograafista, visuaalisuudesta ja ahdistavuudesta.

Kaiken kruunasi leffan odottamattomuus ja kokonaisuus. Todella erikoinen ja outo elokuva, joka ei sovi kaikille, mutta jos tehokeinoista ja minimalistisesta kauhusta pitää, tässä on oikea valinta. En silti aio koskaan katsoa uudestaan, enkä välttämättä suoraan suositellakaan kenellekään.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!