Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 27.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Toni Kurz ja Andreas Hinterstoisser ovat aina tykänneet vuorikiipeilystä. Eletään natsi-Saksan aikaa, ja kiipeilypari päättää matkustaa Itävaltaan valloittaakseen surullisenkuuluisan ”örkkivuoren”, Eigerin. Vuorta ei ole vielä valloitettu, ja yritykset ovat menneet aina mönkään – ja ihmisiä on jopa kuollut. Siitä huolimatta parivaljakko lähtee uhkarohkealle retkelle. Pari ei ole ottanut huomioon tehtävän vaarallisuutta, ja kuolema koettelee kun vastassa on lumimyrskyt, kivisateet, ja pureva kylmyys…

Nordwand on jännittävä saksalainen seikkailudraama. Pidin elokuvan miljööstä ja toteutustavasta – se oli visuaalisesti yllättävän hieno. Näyttelijäsuoritukset olivat hyviä, ja elokuva oli kokonaisuutena oikein nautittava. Paikoittain leffa oli kuitenkin hieman puiseva. Loppuratkaisu oli pettymys. Nordwand on kuitenkin erittäin hyvä eurooppalaiseksi teokseksi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!