Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 29.7.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Agentti Starling on pitkään tutkinut Hannibal ”Kannibaali” Lecteriä, mutta ei ole löytänyt hänestä heikkoa kohtaa. Lecterin metsästys jatkuu, kun FBI saa yllättävän vihjeen miehen sijainnista, mikä johtaa Italiaan. Hannibalille katkeroitunut rampa miljonääri-Mason lupaa Lecterin nappaajalle kolme miljoonaa, ja ensimmäisen vihjeen löytänyt italialaispoliisimies yrittää napata Hannibalia omin päin katastrofaalisin seurauksin…

Hannibal on yllättävän hyvä elokuva. Tämä kannattaa katsoa heti Hannibal Rising ja Silence of the Lamb (Uhrilampaat) jälkeen. Leffa oli kiinnostava, jännittävä, mielenkiintoinen, ja omalla tavallaan brutaali. Anthony Hopkins on roolissaan ilmiömäinen, enkä osaa kuvitella toista roolia mihin Hopkins sopisi näin täydellisesti. Leffa oli jännittävyydessään hieno. Loppuratkaisu kuitenkin ärsytti, olisi saanut olla joku kivempi koukku. Mutta olkoot. Hieno elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!